Trippelfestmat.

11 mars, 2009 at 10:45 1 kommentar

Ok, det är väl dags att försöka komma igen med det här bloggandet lite. Jag har inga bilder än, men jag kan väl lägga upp lite recept på den maten jag gjorde till vår trippelfest i helgen till att börja med.

Quesadillas

Ingredienser
8 st tortillabröd
1 msk créme fraiche
1 hg strimlad, rökt skinka
1 dl riven ost
salt o peppar

Gör så här
Blanda ihop créme fraiche, skinka, ost, salt och peppar. Ta fram en stekpanna och sätt på plattan. Lägg ett tortillabröd i pannan (inget stekfett!) och bred ut en del av röran. Lägg på ytterligare ett bröd. Stek tills osten smält, vänd. Lägg upp på svalt underlag och slicea i 4-8 bitar. Upprepa tills bröden och röran är slut. Ät med händerna!

Indiska piroger (finns ett recept sedan tidigare här, dock är detta en aning modifierat)

Ingredienser
1 st scharlottenlök
1 st aubergine
2 st kycklingfiléer
3 st tomater
3 st vitlöksklyftor
1 dl russin
1 dl vatten
kardemumma
persilja
socker
salt o peppar

10 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk salt
4 msk olja
4 dl vatten
1 st ägg

Gör så här
Finhacka lök och vitlök. Tärna kyckling, tomater och aubergine. Stek kycklingen tills den fått färg. Fräs aubergine, lök, tomater, vitlök, russin och kardemumma tills auberginen släppt ifrån sig den mesta vätskan (5-10 minuter.) Slå på vatten och låt koka ihop i 5-10 minuter. Lägg i kycklingen och låt puttra i ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Strö över persilja och rör om. Stäng av plattan. Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, olja och vatten i en matberedare till en smidig deg. Kavla ut tunt, ta ut ca 15 st ca 10 cm i diameter stora cirklar, lägg på en klick fyllning i mitten, vik ihop och gaffla kanten. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Pigs in a blanket

Ingredienser
30 st prinskorvar
15 st baconskivor
2 msk olja

Gör så här
Dela baconskivorna på hälften. Linda in varje korv med en halv skiva bacon. Häll oljan i en långpanna och lägg i korvarna. Stek i ugnen, 180 grader i ca 35-45 minuter. Ta ut plåten och lägg över korvarna på kall aluminiumfolie och linda in till ett paket.
Värm i ugnen, ca 100-150 grader i ca 10 minuter innan servering.

Entry filed under: Tilltugg, Ugnsmat.

Uppehåll Kycklingcanneloni

1 kommentar Add your own

  • 1. Katta  |  11 mars, 2009 kl. 02:49

    Oh! Bloggen lever igen! 😉 Hehe…Ska ta och köra pirogerna en dag men jag ska ta köttfärs istället. 😛 Hehe..

    Kramisar!

    Jo, det fungerar säkert med praktiskt taget vilken fyllning man vill. Testa med lite lök, vitlök, majs och tacofärs! /Camilla

Lämna en kommentar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers